Paarden en blokhutten

Soms voel ik me wel eens zo avant-garde dat ik eraan twijfel of ik niet aan het doorslaan ben. Bijvoorbeeld toen ik afgelopen zomer op mannenweekend ging. U kent het concept wel: even ontsnappen aan het gezeur van eventuele partners en werkgevers en gewoon simpel terug naar de basis. ONVOORWAARDELIJKE VRIENDSCHAP.

Waar de meer conventionele, burgerlijke mannen waarschijnlijk een prefab-Landal-huisje zouden boeken en in de koffer toch vooral het Risk- en Monopolyspel niet zouden mogen ontbreken, pakten wij het stijlvoller aan. We gingen naar Zuid Frankrijk, bouwden met onze blote handen een blokhut van steigerhout, deden een wedstrijdje rol-de-molensteen-de-heuvel-op en natuurlijk waren we veel tijd kwijt aan het roskammen en inzepen van onze trouwe paarden.

De lokale bakker keek wat vreemd op toen we het gehele interieur kort en klein sloegen omdat ze in dat achterlijke land geen macarons verkochten. Toen we in de dorpsherberg, bij gebrek aan darkroom, zeven man sterk in het damestoilet gingen zitten om onder luid gekreun aan elkaars spierballen te voelen hadden de aanwezige provincialen ook last van een klein WTF-momentje. Om nog maar niet te spreken van die avond dat we onze rijdieren niet mee naar binnen mochten nemen bij de drogist, ook al kochten we daar de volledige jaarvoorraad conditioner op.

Het spreekt vanzelf dat je absoluut geen waarde moet hechten aan de mening van dat soort mensen. Maar toch zetten afkeurende blikken bij mij nog altijd een twijfelklepje in de hersenen open. Het zal wel een klein faaltje van de evolutie zijn, ik heb natuurlijk liever applaus. Soms is het gewoon erg frustrerend dat de rest van de wereld zich traag door de gelatine probeert heen te worstelen terwijl de MAN ANNO NU gewichtsloos door het tijd-ruimte-vacuüm schiet.

Gelukkig zijn er ook instituten die ons wel begrijpen, zoals Versace. Het modelabel bracht onder het motto ‘Functional, for the way men live their lives today’ een uiterst draagbare collectie uit voor de lente/zomer van komend jaar. Daarmee lossen ze een belangrijk mankement op dat de pyamapakken van 2016 met zich meebrachten. Ik ben er tijdens mijn mannenweekend meermaals van bilnaad tot kraag uitgescheurd tijdens het off-road galopperen. Toen had ik een moord gedaan voor zo’n lange tuniek.

This entry was posted in glamblog. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

  1. Posted 1 april 2017 at 00:46 | Permalink

    IK VIND HET HEEL LEUK!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>