Een zooi op het strand

De instagram-brochure van het Fyre-festival zag er nog goed uit. Bella Hadid in een badpak, een eiland dat ‘ooit eigendom van Pablo Escobar is geweest’ veel jachten en lasers en duizenden vliegende lampionnen. Toen ik dat zag had ik bij wijze van spreken al drie hawaii-overhemden en een speedo in mijn slangenleren koffer gesodemieterd.

Toen bleek dat de kutpunkband Blink 182 toch niet kwam optreden trok ik definitief mijn teenslippers aan om naar Schiphol te flipfloppen. Ik kwam ermee tussen de roltrap en miste mijn vlucht. Gelukkig maar, want dat festival was een ENORME PAUPERZOOI. Denk je voor een prikkie een mooi weekendje Bahamas te hebben geregeld, inclusief vertier en een grote villa, schepen ze je af met een noodtent en een boterham met kaas. Verder was er niets. Wat een armoe. Iedereen op het strand raakte natuurlijk intens in paniek, want hoe kom je bijvoorbeeld aan je omega-3 als ze bezuinigd hebben op de kaviaar en hoe kun je in hemelsnaam slapen zonder hästens of vergelijkbare Zweedse boxspring. De wereld is één grote bult onrecht.

Het is jammer dat Rob Geus en Alberto Stegeman zijn gestopt met hun televisieprogramma ‘Red mijn vakantie’ zij hadden hier nog wel wat aan kunnen doen. Ze wisten ook 17 Beuningse jongens te bevrijden uit de harige klauwen van een Mallorcaanse (dat is wat anders dan Marokkaans, voor de dyslectici en wantopografen onder ons) appartementeigenaar annex gijzelnemer. Dan is een paar duizend luxepaarden evacueren vanaf een wit zandstrand een eitje. Ik sprak laatst iemand uit Aleppo, die voor een luttele tienduizend euro een ontspannen tripje naar de Turkse grens probeerde te boeken. Hij kwam in een soortgelijk lastig parket terecht. Ook hier tenten en zand, maar het eten was nóg veel slechter dan tijdens het Fyre festival. Van die jutezakken vol met droge peulvruchten en rijst. Gadverdamme. De Alepiaan besloot zijn vakantie daarop maar voort te zetten in Nederland (vraag me niet waarom, want wat valt hier nou te beleven) en vond zichzelf terug in een betonnen barak waar hij jarenlang niet uit mocht. Als je dit soort horrorverhalen hoort, lijkt het wel of de organisatoren van vakanties gewoon wéten dat Rob Geus en Alberto Stegeman met hun programma gestopt zijn en daarvan profiteren. Reden temeer om gewoon lekker aan je eigen zwembad te blijven liggen, het wordt aardig weer, komende week.

 

This entry was posted in Geen categorie, glamblog, verhelderende inzichten. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

One Comment

  1. Content Generator
    Posted 3 december 2022 at 17:52 | Permalink

    Artificial intelligence creates content for the site, no worse than a copywriter, you can also use it to write articles. 100% uniqueness, scheduled posting to your WordPress :). Click Here:👉

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>